Formula 1 VPN-Suomi

Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Egypti

17.11.2011, travelfood

Ensin täytyy myöntää etten ole käynyt Kairossa enkä ole nähnyt pyramideja lähempänä kuin lentokoneen ikkunasta. Kävimme Hurghadassa, Punaisen meren läntisellä rannalla eräänä tammikuun viikkona kun Egyptissä on lämmintä pohjoismaalaisille mutta kylmää paikallisille. Hurghada on kasvanut pienestä kalastajakylästä turistikohteeseen isoine hotelleineen. Paikalla on myös myyntikatu, jonne paikalliset yrittävät houkutella turistit hotelleistaan tutustumaan ”paikalliseen elämään”. Tämä oli yksi harvoista pakettimatkoista mitä olen tehnyt.

Hurghadan paras anti on ehdottomasti Punaisen meren snorklausretki. Retkeläistä viedään lähisaareen, jossa snorklataan korallien ja trooppisten kalojen keskellä kirkkaassa vedessä. Toinen syy matkustaa Hurghadaan on että sieltä järjestetään retkiä pois paikkakunnasta. Nousimme klo 4 yöllä ehtiäksemme Luxorin retkeen ja takaisin Hurghadaan vielä myöhään illalla. Kaikki turistibussit koottiin yhteen paikkaan, josta jatkettiin poliisisaattueessa läpi aavikkoa kohti Luxoria. Koska matka on pitkä ja puuduttava, bussikuljettajat viihdyttivät itseään kilpailemalla ja ohittamalla toisiaan vuorotellen naurettavan kovassa vauhdissa. 

Luxor on elämys kaikille jotka ovat edes vähän kiinnostuneita egyptologiasta. Hautoja, muistomerkkejä, Karnakin temppeli, Niili – Luxorissa on kaikkea. Ja sen lisäksi tietysti myyjiä. Heidän taktiikkansa tuntuu perustuvan siihen että annetaan kauniita kiviä ”lahjaksi” mutta kun lahjan ottaa vastaan, on selvää että siitä kuuluisi maksaa jotain. Matkakumppanini otti lahjan vastaan mutta maksun sijasta hän tarjosi heille luennon lahjan merkityksestä englanniksi. Luentoa ei otettu hyvin vastaan.

Egyptiläinen ruoka ei ole erityisen erikoinen. Grillattu lampaanliha, falafel, shashlik-lihavartaat, hummus ja kala maistui samanlaiselta kuin muissa Lähi-Idän maissa. Mikä tekee egyptiläisen ruoan erityisen on että länsimaalainen saa helposti vatsataudin siellä. Tämä ei kuulemma johdu siitä että ruoka tai raaka-aineet olisivat erityisen likaisia Egyptissä vaan siitä että bakteerikanta on erilainen siellä.

, , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *