Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen
Kanarian saaret pidetään usein turismille sieluunsa myynenä saaristona, eli matkailuparatiisina, jossa paikalliset palvelevat ulkomaisia vierailijoita joita ei kiinnosta mitään muuta kuin aurinkoa, lämpöä, viihdettä ja kansainvälistä ruokaa. Näin minäkin ajattelin ja siksi ensimmäinen vierailu saarilla oli aika myöhäisessä vaiheessa elämässäni. Ja löysin toki Gran Canariasta muutakin kuin matkailupalveluita!
Jo matkalla Las Palmasin lentokentältä kohteeseeni, yllätyin dramaattisesta, karusta luonnosta, joka koostuu pehmeästä tulivuorikivestä, pienistä puskista ja polleista kaktuksista. Rotkot muistuttavat oikeasti Grand Canyonia! Muinoin kaivettiin luolia pehmeään kallioon ja asuttiin niissä. Playa del Inglesin hiekkadyynit ovat ainutlaatuisia saarilla ja edes Egyptissä Saharan aavikko ei näytä niin hiekkamaiselta kuin Inglesissä. Pääkaupunki Las Palmas on varsin mitäänsanomaton ja se levittäytyy niemelle niin että takuuvarma eksyminen on edessä. Kalastajakylä Mogan on hurmaava ja täydellinen retkikohde.
Turistikohteissa on jokaiselle jotain: lapsiperheille, gay-väelle sekä erilaisille kansalaisuuksille löytyvät omia alueita ja suosikkiravintoloita. Eläkeläiset ovat kaikkialla. Ystävälliset paikalliset palvelevat kaikkia ja saavat meidät tuntemaan itseämme tervetulleiksi, mikä on merkille pantava asia kun turisteja on paljon ja meitä on ollut paikallisten elämässä kauan. On helppoa olla turistina Kanarialla, ja tämä on raikas kokemus monen haastavan kohteen jälkeen.
Kanarialta löytyy kansainvälisiä ravintoloita jokaiseen makuun. Espanjalaisiin erikoisuuksiin lasketaan mustekala, lammasruoat sekä grillattu kala. Tunnetuin Kanarian erikoisuus on varmaan ryppyperunat ”tulisessa” oranssin värisessä mojo-kastikkeessa. Henkilökohtaisesti haluan nostaa esille juoman, hunajarommin, joka lämmittää meitä kotimaissaimme kauan sen jälkeen kun olemme jättäneet Kanarian saarten lämmön taaksemme.
Espanja, Eurooppa, Kanarian saaret, matka, matkakokemuksia, ruoka