Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen
Malesia on niitä aasialaisia maita, joissa turisti hämmentyy miten islam voi olla valtauskonto myös muualla maailmassa kuin Lähi-idässä. Emme heränneet minareettien kutsuun samalla tavalla kuin Lähi-idässä, mutta katukuvassa näkee paljon moskeijoita. Islamin ohella myös kristinuskolla, hinduilla ja buddhalaisilla on omat korttelinsa malesialaisissa kaupungeissa. Ja kaikki tuntuu toimivan ilman konflikteja.
Vierailimme Penangin saarella rentoutumisen merkeissä ja pääkaupungissa Kuala Lumpurissa suurkaupunkivierailua varten. Penangin rannat eivät ehkä ole niitä Kaakkois-Aasian kaikkein puhtaimpia tai kauneimpia, mutta hotellin hiekkarannalle ilmestyi yllättäen leguaani jostain pusikoista ja se oli mielenkiintoinen elämys. Kuala Lumpurissa mielenkiintoisimmat nähtävyydet eivät yllättäen olleet lasipalatseja eikä superkorkeita kaksoistorneja vaan luonnonpuistoja! Vierailimme hienossa lintupuistossa, orkideapuistossa ja perhospuistossa, jotka kaikki ovat lähellä toisiaan ja niihin pääsee yhdellä ja samalla pääsylipulla.
Hotellin uima-altaalla nähtiin jotain mitä ei olla muualla nähty. Intialainen lapsiperhe istahti uima-altaan ääreen ja äiti vaihtoi vauvansa vaipat. Vaippa laitettiin roskaämpäriin mutta lapsi huuhdottiin puhtaaksi uima-altaassa. Kaikki tapahtui ikään kuin se oli luonnollisin tapahtuma mutta tämän jälkeen muutamat turistit kävivät mieluummin suihkussa kuin kastautumassa uima-altaassa.
Malesialainen keittiö on monipuolinen ja vaikutteita lainataan Intiasta, Thaimaasta, Indonesiasta ja Kiinasta. Maistoimme hokkien mae-nimistä katkarapukeittoa, friteerattua kanaa luumukastikkeessa, char koay teow-nimisiä litteitä nuudeleita lihan ja vihannesten kera, paistettuja beehon-nuudeleita, rojakia ja pasemburia maapähkinäkastikkeessa. Malesian ehkä tunnetuin ateria, laksa-keitto (jolla ei ole mitään tekemistä laksatiivien kanssa), oli kuitenkin niin mausteinen kalakeitto että en pystynyt syömään sitä loppuun.
Aasia, eksoottinen ruoka, Malesia, matka, matkakokemuksia, ruoka