Lainaa.com

Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Albania (suomeksi)

14.02.2020, travelfood

Vasta kolmannella vierailullani Albaniassa ryhdyin kirjoittamaan matka-artikkelin tästä mielenkiintoisesta maasta. Ensimmäinen pikavisiittini oli Pohjois-Makedonian Ohrid-järveltä, ja toinen päivävierailu oli katamaraanilla kreikkalaisesta Korfusta albanialaiseen Sarandeen. Kolmannella kerralla lennettiin pääkaupunkiin Tiranaan, jossa olimme päivän ennen bussimatkaamme satamakaupunkiin Durressin, ja sieltä laivalla Italiaan.

Kävimme ikimuistettavassa tiranalaisessa bunkkerissa, josta oli tehty museo (Bunkart 2) Albanian lähimenneisyydestä, johon kuuluu ihmisloukkauksia ja sulkeutuneisuutta. Muutenkin Tirana oli ehkä vähän yllättäen kiinnostavampi kuin ne rannikkokaupungit, joita markkinoidaan turisteille rentouttavina merenrantakohteina. Rannat ovat usein aidattuja ja vaikeasti saavutettavissa, ja satamakaupungeissa satamatoiminnot hallitsevat kaupunkien keskeisimmät paikat, jotka muuten olisivat olleet turisteille kiinnostavia. Myöskään Saranden ja Durresin ravintolatarjonta ei ollut erityisen vaikuttava, kun taas Tiranan vanhan basaarialueen ravintolat olivat hyvin kiinnostavia.

Maistoimme albanialaisia erikoisuuksia, jotka ovat lihapainotteisia vaikka kalaa ja äyriäisiä on helposti saatavana jopa sisämaassa. Maistoimme eräänlaista kesäsalaattia, joka on sekoitus tuorejuustoa, marinoitua paprikamurskaa ja valkosipulia. Muhennoksia esimerkiksi lampaasta (mish) ja pavuista löytyvät ruokalistoilta.

Albanialaiset ovat innokkaita siitä että ulkomaailma on alkanut arvostaa heidän palvelujaan turisteille ja he auttavat mielellään vierailijoita. He keskustelevat myös mielellään englanniksi, jotta heidän kansainvälisyytensä huomattaisiin.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *