Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Buenos Aires (suomeksi)

16.02.2017, travelfood

Argentiina on tietysti paljon muutakin kuin pelkästään pääkaupunki, mutta käytiin kuitenkin ainoastaan siellä kuumankosteana tammikuuna. Kaupungin rakennukset muistuttavat paljonkin Pariisia, ja myös ilmapiiri oli boheemisen mahtaileva. Tämä näkyy jo Recoleta-hautausmaalla kaikkine suurenmoisine hautamonumentteineen. Jopa lemmikkikoirat elävät hyvin kun palkolliset koiranulkoiluttajat palvelevat niitä jopa 12 koiran valjaissa!

Vaikka pinta näyttää suurenmoiselta, saa kuitenkin helposti sellaisen olon että tavallinen suurkaupunkielämä ei ole niin ruusuista. Ostoskadulla on lukuisia yksityisiä rahanvaihtajia liikkeellä ja syy on ilmeinen: argentiinalainen peso ei voi hyvin ja inflaatio olikin vuonna 2016 jopa 40%. Tästä johtuen useat toiminnot ovat melko kaoottisia. Taskuoppaamme vuodelta 2013 oli toivottoman vanhentunut jo kolme vuotta myöhemmin, koska metro- ja linja-autojärjestelmää oli muutettu niin ettei enää voinut ostaa kertalippuja niihin, vaan tarvittiin muodollisen, maksullisen käyttäjäkortin matkustamiseen. Posti oli uudistettu niin että mikäli osti postikortin matkamuistokaupasta 1, niin he möivät postimerkkejä ainoastaan kuriiriyritykselle X. Matkamuistokauppa 2:n postikortit taas saatettiin yhdistää ainoastaan kuriiriyritykselle Y, jolloin oli tärkeää pitää mielessä mihin laatikkoon niitä kirjoitettuja kortteja lopulta laitetaan. Sitä paitsi postimerkit olivt hyvin kalliita (4,50 euroa/kpl), joten tämä on hyvä pitää mielessä jos päättäjät esittävät oman maamme postilaitoksen yksityistämistä!

Argentiinassa syödään tietysti pihvejä parillada-nimisissä ravintoloissa. Turistipaikoissa pihvit saattavat olla hyvinkin edullisia, mutta toisaalta melko sitkeitä. Ruokalistat kertovat toki mistä ruhon osasta pihvit tulevat, joten se voi olla hyvää tietoa niille jotka tietävät mistä parhaimmat pihvit tulevat. Jos valtavat pihvit eivät riitä täyttämään vatsan, voi eturuoaksi tilata esimerkiksi provoletaa, joka on paistettua juustoa. Empanada-piiraita saa melkein kaikkialta. Jälkiruoaksi tai kahvin kanssa nautittavaksi suosittelen dulce de leche-valikoimaa (kinuskituotteita) tai alfajores-keksejä.

Buenos Airesista matkustetaan helposti päiväksi Rio de la Plata-lahden yli naapurimaahan Uruguayhyn. Hitaalla laivalla tai nopealla katamaraanilla pääsee sujuvasti vanhaan satamakaupunkiin Colonia del Sacramentoon, missä odottaa ikivanhat muurit ja hyvät kalaruoat.

, , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *