Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Dubai (suomeksi)

14.02.2018, travelfood

Dubai on varmasti eniten matkailuun keskittynyt osavaltio Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa ja turistina kyllä tuntee itsensä tervetulleeksi siellä vaikka länsimaisten turistien tavat vaativat aika lailla suvaitsevaisuutta paikallisilta. Matkailija huomaa nopeasti kysyvänsä itseltään ketkä ovat oikeastaan paikallisia ja ketkä ovat muualta tullutta vuokratyövoimaa. Dubai on täynnä erilaisia kansalaisuuksia, kuten esimerkiksi intialaisia ja filippiiniläisiä, ja sen huomaa sekä katukuvasta että ravintolatarjonnasta.

Emme oikein tiedä mikä on tyypillistä paikallista ruokaa Dubaissa, mutta vierailimme libanonilaisissa, irakilaisissa, syyrialaisissa ja iranilaisissa ravintoloissa, joissa ruoka oli useimmiten hyvin samankaltaista: shwarma, joka on lammasta riisin ja leivän kera, sekä hummusta. Tabbouleh-salaatti ja viikunoita on usein saatavana. Erityisenä kuriositeettina maistoin kamelinmaidosta tehtyä, sahramilla maustettua jäätelöä. Toinen hyvä jälkiruoka oli muhallabi: maitovanukasta pistaasien ja ruusuveden kera.

Dubain tärkein nähtävyys on varmasti Burj Khalifa, maailman korkein rakennus, ja onhan se vaikuttava. Osta pääsylippu Internetistä etukäteen, jotta varmistat itsellesi lyhyempää jonotusta sekä ylipäätänsä pääsyn sinne. Dubain lukuisat ostoskeskukset ylittävät kaiken mitä olet nähnyt muualla maailmassa. Niille jotka haluavat kokea Dubain aavikkohiekkaa tarjotaan useita erilaisia retkipaketteja, mutta aavikkomaisemia saa myös kaupan päälle jos ostaa esimerkiksi dhow-risteilyretken naapurimaahan Omaniin. Omamme risteily alkoi Omanin Musandamista ja sinne ajettiin Ajman- sekä Sharjah-emiraattien läpi.

Olimme etukäteen hieman huolissamme tuleeko vaatetuksemme olemaan korrrekti vai ei. Pitkähköt shortsimme olivat nähtävästi hyväksyttyjä katukuvassa ja tavalliset uimavaatteemme kelpasivat hotellin uima-altaan vieressä, vaikka paikalliset käyttivät huomattavasti peittävämpää vaatetusta. Elintarvikekaupassa hämmästeltiin erilliset sianliha-osastot, jonne muslimeilla on pääsy kielletty. Metrossa oli omat vaunut naisille ja lapsille, mitä se ikinä kertookaan paikallisesta arkielämästä.

, , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *