Lainaa.com

Maa Country Land,På svenska,Yleinen

Equador (på svenska)

26.07.2019, travelfood

Ecuadorianerna tycks vara speciellt förtjusta i sina besökare. De frågar mycket, och gör allt för att försöka räta ut olika utmaningar, som de tror att turisterna har. En kvinna på huvudstaden Quitos flygfält gjorde allt för att lösa mitt problem med det ytterst komplicerade systemet med att åka till och från Quitos historiska centrum med offentliga transportmedel. Det visade sig att man kunde åka med buss till en plats varifrån man kunde ta resten av vägen med taxi. Även taxichauffören gjorde allt för att hitta de rätta platserna under den korta stopover jag hade i Quito.  Och det utan extra kostnader. Till råga på allt tappade jag min kamera och det blev ösregn, men tro mig – de försökte ordna upp det också!

Många åker till Ecuador för Galapagos-öarnas skull men det finns också mycket annat att se i det lilla landet: typiska städer vid havet, bergsmassiv samt vulkaner – och huvudstaden Quito är en typisk sydamerikansk stad med spansk kolonialarkitektur. Den är belägen mellan och längs branta kullar och det ser vackert ut med alla hus spridda över branterna.

Ecuadors mat påminner mycket om det peruanska köket och jag fick smaka på både ceviche (råmarinerad fisk) och grillat nöthjärta (anticucho de corazon). Två gånger har jag fått mat som byggts som torn, varvade med gul potatismos, kycklingröra och ajosås (majonnäs och ketchup!). Den ena hette causa limeña och den andra hette relleño. Och empanadas-piroger finns överallt såsom det sig bör i Sydamerika.

Ecuador kunde klart satsa mera på turismen, och börja med att utveckla infrastrukturen till och från flygfältet. Nu verkar det som om Kolombia med sin modernisering efter krigen lyckats locka turister som annars kanske hade valt Ecuador.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *