Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Etiopia (suomeksi)

03.01.2018, travelfood

Varsinainen kohteeni oli pohjois-Etiopiassa sijaitseva Lalibela, joka on tunnettu erikoisista keskiaikaisista kirkoistaan. Paikalliset papit kaiversivat kirkot aikoinaan pehmeään kallioon, ja Lalibelan erityiset eroosiomaisemat muistuttavatkin aika lailla Grand Canyonia. Alue tulee olemaan suosittu matkailukohde tulevaisuudessa, heti kun siellä kuvataan joku Indiana Jones-tyylinen elokuva tyyliin Jordanian Petran menestystarina vuoden 1989 elokuvan jälkeen. Turisti saa maksaa 50 USD papistolle vieraillakseen kirkoissa ja kuljettajani mukaan mikään niistä rahoista ei tule paikallisasukkaiden hyväksi. Kirkon pitää ehdottomasti tehdä jotain tälle asialle. Tällä hetkellä paikallisväestö näkee vain rikkaiden länsimaalaisten liikkuvan kaupungissa ilman että varoja jää heille, ja ehkä juuri sen takia niin moni paikallinen haluaa vielä jotain vierailijoilta. Lapsetkin huutavat ja vihjailevat turisteille sen ainoan tehtävän mikä näillä on: ”Hey Mr Money!”

Ethiopian Airlines muistuttaa aika paljon öljyvaltioiden loistelijaita lentoyhtiöitä. Yhtiö lentää moneen paikkaan eri puolille Afrikkaa ja kilpailee Nairobin kanssa Afrikan lentokeskittymästä. Ethiopian Airlinesin lentoaikataulut pitivät oikein hyvin, sen jälkeen kun ensijärkytys kolmen tunnin lennon aikaistamisesta Tukholmasta Addis Abebaan oli laantunut ja olin maksanut paljon ylimääräistä saadakseni liitäntälennot kuntoon. Etiopian sisämaan lentojen toimivuus on tärkeä, koska etäisyydet esimerkiksi Gondariin, Lalibelaan ja Aksumiin ovat niin isoja ettei muulla kuljetusvälineellä ole oikein sijaa.

Etiopia on tunnettu happamisista injera-räiskäleistään, joita täytetään asmara-maustetulla kanalla tai naudanlihalla. Joskus saatavana on myös vuohenlihaa, mutta se saattaa olla sitkeää. Henkilökohtaisesti pidän Etiopian pääelintarvikkeena kahvin. Yhtä lailla kun tuntuu olevan mahdotonta saada huonoa viiniä Etelä-Amerikassa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa, on mahdotonta saada huonoa kahvia etiopialaisissa kahviloissa.

Matkani lopussa, pääkaupungissa Addis Abebassa, pieni joukko lapsia onnistui harhauttamaan minua niin että lompakkoni hävisi käteisvaroineen ja kortteineen. Siihen asti olin ajatellut että suosittelisin Etiopiaa suurena tulevaisuuden matkailukohteena erinäisissä Internet-sivustoissa. Vielä tuntuu kuitenkin siltä että sinne on parempaa mennä turvallisen ryhmämatkan puitteissa kuin yksinäisenä matkailijana.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *