Lainaa.com

Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Itäinen Italia ja San Marino

23.09.2019, travelfood

Kun Italian tärkeimmät nähtävyydet ja kaupungit on nähty, matkailija janoaa enempää. Onneksi sitä löytyy ja kun saapuu entistä kauniimpaan pikkukaupunkiin ihmettelee miksei sitä on listattu Italian ykkösnähtävyyksien joukkoon. Itäinen Italia kuuluu näihin löytöihin ja kun saimme mahdollisuuden yhdistää aluetta Albanian matkaamme, oli helppoa alkaa räätälöidä sopivaa reittiä. Lensimme Albanian pääkaupunkiin Tiranaan ja sieltä bussilla satamakaupunkiin Durresiin, josta lähtee päivittäisiä yölauttoja Italian Bariin.

Barin toimiessa tukikohtanamme teimme retkiä muun muassa kauniiseen Materaan. Barilla on vähemmän tunnettu, mutta erittäin kaunis valkoisena hehkuva vanha kaupunki sekä kaupunkimuuri ja marina. Junamatka Barista pohjoiseen Riminiin kesti 4 tuntia, mutta se oli upea matka jossa silmä lepäsi välillä sinisen Adrianmeren ja välillä valkoiseksi maalattujen rantakaupunkien ylle. Riminissä kuulee yllättäen enemmän venäjää rannoilla kuin italiaa. Riministä tehtiin päiväretki San Marinon minivaltioon, joka sijaitsee kauniisti vuorenrinteen päällä. Paluulentomme oli Bolognasta, jonka keskiaikaiset tornit jäivät tällä kerralla näkemättä.

Italialaiset ovat mestareita kiillottamaan ongelmia esteettisyydellä ja tarjoamalla hyviä makuja. Moni vierailija unohtaakin varsinaiset ongelmat, joihin ei paneuduta yhtä innokkaasti, esimerkkeinä hotellihuoneen viallinen ilmastointi tai junaliikenteen myöhästymiset. Tällä kerralle emme maistaneet uusia italialaisia makuja, mutta vanhat klassikot ovat aina yhtä maistuvia.

, , , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *