Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Kreikka

04.07.2018, travelfood

Ensivaikutelmani Kreikasta oli Bari-Brindisi-lautasta ja kylläpä maa vaikutti karulta. Mutta jo ensimmäisellä saarella, Korfulla, olivat maisemat upeat, talot kauniit ja matkailupalvelut toimivat. Muita kokemuksia kreikkalaisista saarista minulla ei ole, mutta manner-Kreikka ei ollut yhtä vaikuttava kuin Korfu. Junamatka Peloponnesoksen ja Attikan läpi Ateenaan oli pitkä ja pitkästyttävä, ja sitä oli myös junamatka Ateenasta Istanbuliin harmaan ja tylsän Thessalonikin kautta.

Ateena on yliarvostettu kaupunki ja ilman Akropolis-kukkulaa antiikin raunioineen kaupunki ei olisi erityisen kiinnostava. Kesäkuussa ilma oli kuuma ja saasteinen, joten voi vain kuvitella millaista on kuumimpina kesäkuukausina. Ateenasta tein kuitenkin bussiretken vanhoihin Delfin raunioihin, jotka sijaitsevat jyrkällä rinteellä upeassa maisemassa.

Kreikkalainen ruoka on hyvä ja perustuu tuoreisiin, kypsiin raaka-aineisiin. Ei voi väittää syöneensä kreikkalaista fetasalaattia, mikäli ei ole tehnyt sitä Kreikassa. Jo tomaatit ovat niin makeita että ne maistuvat hedelmiltä ja tämä on jotain aivan erilaista kuin ne tomaatit mitkä saa ostaa pohjois-Euroopassa. Souvlaki-lihat pitaleivässä, fetajuustopiirakat, moussakat, tsatsikit ja pinaattipiiraat ovat tutut kreikkalaisherkut mutta itse haluaisin myös nostaa esille halvaa, makeaa levyä murskatuista seesamsiemenistä, jota maustetaan esimerkiksi kaakaolla tai hunajalla.

Kreikkalaiset ovat rentoja ja viimeisinä vuosina muu Eurooppa on moittinut sitä elämäntyyliä ja yhdistänyt sitä kreikkalaisen talouden vaikeuksiin. Kreikkalaisissa on myös suuri sosialistinen kannatus eikä nähdä muiden maiden talousneuvoja hyvänä asiana vaan turhana puuttumisena maan sisäisiin asioihin. Näistä vastakkainasetteluista huolimatta matkailijat voivat huoletta vierailla maassa, kunhan yllättävät ja lukuisat lakot eivät säikähdä.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *