Maa Country Land,På svenska,Yleinen

Singapore (på svenska)

04.11.2016, travelfood

Denna lilla stadsstat är något alldeles fantastiskt. Den befinner sig nästan vid ekvatorn med all dess fuktighet och hetta, men ändå är landet rent och infrastrukturen fungerar utmärkt. Trots att staten har lite utrymme finns det ändå plats för grönskande parker och till och med skogar. Människorna bor i förorter med stora våningshus som är rena och inspirerande färggrannt målade. Överallt ser man raska, motiverade människor som trots långa dagar orkar le och vara glada.

Det är tydligt att barn är välkomna och det finns parker och attraktioner som är inriktade på barnfamiljer. Den bästa djurparken jag har någonsin besökt var Singapore Zoo, som har ett verkligt brett urval av djur att titta på. De ser dessutom ut att få leva fritt på sina egna områden för istället för stängsel har man installerat naturliga hinder runt deras revir. I Singapore finns också Sentosa Island som är en hel ö full av åkmaskiner och attraktioner för barn. De vuxna i sin tur kan glädja sig åt till exempel en av världens främsta orkidéparker.

Singapore har egna stadsdelar med distinktiva kulturella skillnader. Den största och mest färggranna är kanske Chinatown, men det finns också Little India och Little Arabia. Något som tycks sammaföra alla lokala i staten och turister är att alla vill shoppa. Längs Orchard Road finns de mest fantasifulla och lyxiga köpcentrumpalats som kunde tävla med vilket konstmuseums arkitektur i världen som helst.

Vill man äta kinesiskt åker man till Chinatown och äter man helst indiskt besöker man Little India. Singaporeansk mat finns i gatukiosker och man kan pröva mee- nudlar, char koay-nudlar eller någon annan typisk gatumat med grönsaker och goda såser. Vill man pröva på något lyxigt, beger man sig till Singapore River och äter till exempel grillad hummer vid någon av de finare restaurangerna på Clarke’s Quay.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *