Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Singapore (suomeksi)

04.11.2016, travelfood

Tämä pieni kaupunkivaltio on jotain aivan ainutlaatuista. Se sijaitsee melkein päiväntasaajalla kaikkine kosteuksineen ja kuumuuksineen, mutta silti maa on puhdas ja infrastruktuuri toimii loistavasti. Vaikka valtiolla on vähän tilaa, mukaan mahtuu kuitenkin vehreitä puistoja ja jopa metsiä. Ihmiset asuvat esikaupunkialueilla isoine kerrostaloineen, jotka ovat puhtaita ja innoittavan värikkäästi maalattuja. Kaikkialla näkee kiireellisiä, motivoituneita ihmisiä, jotka pitkistä päivistä huolimatta jaksavat hymyillä ja olla ystävällisiä.

On selvää että lapset ovat erityisen tervetulleita tähän maahan ja sieltä löytyy puistoja ja kohteita lapsiperheille. Paras eläinpuisto missä olen koskaan käynyt on Singapore Zoo, jolla on todella laaja valikoima eläimiä. Siellä ne näyttävät elävän vapaasti omilla alueillaan, koska aitojen sijasta ollaan asennettu luonnollisia esteitä heidän reviirinsä ympärille. Singaporesta löytyy myös Sentosa Island, joka on kokonainen saari täynnä ajolaitteita ja lapsille suunnattuja elämyksiä. Aikuiset voivat puolestaan iloita maailman parhaimpiin kuuluvasta orkideapuistosta.

Singaporella on kaupunginosia, joissa on omat kulttuuriset eroavaisuudet.  Suurin ja värikkäin lienee Chinatown, mutta valtiosta löytyy myös Little India ja Little Arabia. Kaikkia turisteja ja paikallisia tuntuu yhdistävän halu shoppailla. Orchard Roadin ympärillä on mitä mielikuvituksellisimpia ja luksusmaisimpia ostoskeskuspalatseja, jotka voisivat kilpailla maailman minkä taidemuseon arkkitehtuurin kanssa tahansa.

Mikäli haluaa syödä kiinalaista, käydään Chinatownissa ja jos intialainen ruoka maistuu, käydään Little Indiassa. Singaporealainen ruoka tarjoillaan katukioskeista ja esimerkiksi mee-nuudeleita, char koay-nuudeleita tai mikä tahansa muu katuruoka vihanneksineen ja hyvine kastikkeineen on maistettava. Jos haluaa jotain yleellistä, suunnataan Singapore Riverille syömään esimerkiksi grillattua hummeria jossain paremmassa ravintolassa Clarke’s Quaylla.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *