Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Suomen Lappi

15.05.2018, travelfood

Lappi alkaa tuntua yhä enemmän eri maalta kuin muu Suomi. Suomalaisten kuuluisi olla ylpeitä siitä että meillä on alue joka erityispiirteillään houkuttelee ulkomaisia vierailijoita Suomeen siinä määrin kuin Lappi tekee tällä hetkellä. Ja tämä koskee myös Ruotsin ja Norjan Lappia. Vierailimme Rovaniemellä maaliskuussa ja kaupunki oli tupaten täynnä ulkomaisia turisteja, ja on ilmiselvää että paikalliset ovat mielissään tästä. Myös hotellimme oli täynnä, mutta henkilökunta onnistuu asiakaspalvelussaaan hymyjen kera.

Tutkimuskeskus ja museo Arktikum on vierailun arvoinen niille jotka haluavat tietää enemmän saamelaisista ja elämästä napapiirin pohjoispuolella. Näyttelyt kertovat myös pohjoisen elämästä Skandinavian ulkopuolella ja on mahdollista että jotkut kaukovieraat luulevat että kyseessä on samasta alueesta, ja että siksi jääkarhuja löytyy myös Lapista. On myös ilmiselvää että monet vierailijat luulevat revontulien olevan jokailtainen näytelmä Lapin taivaalla, vaikka ne ovat oikeasti aika harvinaisia. Arkikumissa voi tutustua tekaistuihin revontuliin, ja se voi tuoda lohtua mikäli oikeita revontulia ei juuri vierailupäiviin osu.

Rovaniemen vierailumme aikana näimme monta turistiryhmää identtisissä lämpöhaalareissa ja vaikuttaa siltä että paikalliset yrittäjät tarjoavat niitä turisteille joko osana palvelupakettia tai vuokraksi. Monet turistit eteläisistä maista eivät ymmärrä miten kylmää Lapissa voi olla talven aikana ja siksi oikeiden varusteiden saatavuus on tärkeää. Rovaniemen matkailuyrittäjät tarjoavat vierailuja porotiloihin, joulupukin verstaalle, huskyvaljakkoretkiä sekä aktiviteetteja lumessa, avannoissa ja kalastusvesissä. Niille jotka odottavat lämpimimpään kuukauteen, heinäkuuhun, voivat kesän hyttyset ja paarmat tuoda ikävän yllätyksen, kun taas alkusyksyn väriloisto tarjoaa upeat patikointimahdollisuudet ruskan keskellä.

Lapista on mahdollista saada upeat ruokaelämykset. Useimmat maistavat poronkäristystä tai poroa pihvin, maksan tai vaikkapa kielen muodossa. Lapin erikoisuuksiin perehtyvät ravintolat saattavat tarjota myös riekkoa, tunturirautuaa tai jopa karhua. Rovaniemellä vierailimme Aasia-inspiroidussa ravintolassa, jossa tarjoiltiin paikallisia aineksia ja tuloksena syntyi poro-sushia ja karhu dim sum! Pohjoisen kultaa, eli hillaa, on pakollista maistaa ja jotkut turistit saavatkin sitä jo hotelliaamiaisen yhteydessä, mikäli tarjolla on leipäjuustoa lakkahillon kera.

Lämpimästi tervetuloa viileään pohjoiseemme!

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *