Lainaa.com

Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Taiwan (suomeksi)

15.04.2019, travelfood

Taiwan on länsituristien joukossa aliarvostettu matkailumaa – voisiko se johtua siitä että niin harva länsimainen lentoyhtiö lentää suoraan pääkaupunkiin Taipeihin? Taiwanissa on lämmintä (vaikkakin joskus sateista), infrastruktuuri kuten esimerkiksi metro toimii erinomaisesti, tietoa sekä paikallista englanninkielinen taitoa löytyy, maasta löytyy paljon nähtävää, ruoka on maistuvaa ja hygienia puhdas – ja kaikkea tätä sopivaan hintaan.  Mitä muuta turisti kaipaakaan kohdemaastaan?

Kiinan ja Taiwanin välillä on poliittinen konflikti sekä suuret eroavaisuudet, ja sen huomaa, vaikka helposti ajattelee että se on samaa kansaa. Taiwanilaisista saa rennomman ja ei-muodollisemman vaikutelman kuin sen naapurikansoista. Japanilainen yrittelijäisyys on myös levittäytynyt paremmin Taiwaniin kuin Kiinaan. Taipei yllättää myös taiteellisilla ja bohemisilla puolillaan.

Taipein lisäksi myös muualla Taiwanissa on nähtävää. Vierailimme viehättävässä entisessä kultakaivoskaupungissa Jiufenissa, sekä Shifenissä, missä päästetään lanternat ilmaan onnen toiveessa. Seremonia ei ole erityisen ekologinen, mutta ilmeisen tärkeä ainakin maan kotimaisille matkailijoille. Yritimme myös selvittää miten pääsee kansallispuistoon Tarokoon, ja sinne löytyikin useita bussi- sekä junayhtiöt. Ongelmaksi nousi yllättäen vaikeus selvittää kuuluuko juuri kiinnostava lähtö ”kaiken kattavaan”-kuljetuspäivälippuun vai ei. Pirstaleinen yhteisviestintä voikin olla ongelmallinen maissa, joissa suunnitellaan kuljetusyhtiöiden yksityistämistä.

Taiwanilainen ruoka lainaa vaikutteita sekä Kiinasta että Japanista. Omia erikoisuuksia löytyy luonnollisesti myös, kuten esimerkiksi osterimunakas. Muissa maissa olen joskus törmännyt taiwanilais-tyyliseen aamiaiseen, joka on osoittautunut riisipuuroksi, jonka päälle sirotellaan kuivattua kalaa tai lihaa ja yrttejä. Maan omiksi jälkiruoiksi mainitsen mielellään friteerattuja tarot-palloja sekä makeaa punapapukeittoa. Taiwanilainen bubble tea sisältää käytännössä pieniä makeita hyytelöpalloja, kuten myös ”helmet” Pearl Milk Tea-juomassa.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *