Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Toscana

18.01.2012, travelfood

Italiasta on helppoa kirjoittaa monta artikkelia. Aikaisemmin olen kirjoittanut Roomasta ja Napolin alueesta, mutta Rooman pohjoispuoleltakin löytyy paljon katsottavaa. Toscana yhdistetään usein viinitiloihin sekä Firenzeen löytyvään taiteeseen, mutta Keski-Italia on paljon muutakin. Bologna on herkkujen pääkaupunki, San Gimignano on keskiajan tornien kaupunki ja Pisa on tunnettu – niin, kaikki tietävät mistä, ja Siena on yhdistelmä kaikesta Toscanan hyvästä.

Vähemmän tunnettua on kuitenkin että Pisasta on vain lyhyt junamatka La Speziaan / Cinque Terreen, joka on nauha kauniita kalastajakyliä upeissa rannikkomaisemissa. Pisasta voi myös matkustaa Livornoon, mistä lähtee päivittäisiä lauttayhteyksiä esimerkiksi Elbaan tai Ranskan Korsikan Bastiaan. Missä ikinä liikkuukin, näkee kukkuloita joiden päällä on joko vanhoja tiiviisti rakennettuja taloja tai jonkun yksityinen linna, joka ylväästi seisoo kaikkien viiniviljelysten yllä.

Ensimmäisten Firenzen matkojeni aikana tuntui että kaukaisimpiin ja kiehtovimpiin kyliin ei päässyt junalla, joten tein mahdottoman. Vuokrasin auton ajaakseni italialaisessa liikenteessä. Firenzeen tullessaan huomaa yhtäkkiä olevan ajotiellä, jossa on viisi väylää yhteen suuntaan ja vain nopealla liikkeellä pääsisi kaikkien väylien yli sisimpään, joka veisi keskustaan. Nämä viisi väylää ovat tietysti teoreettisia väyliä ja niissä sekä niiden yli ajetaan miten vaan kovalla vauhdilla. Vaikka olenkin tietoinen siitä että Italian liikenne on äärimmäinen, olen matkoillani vältellyt auton vuokraamista tuon jälkeen.

Miksi italialainen ruoka on niin hyvä? Tavalliset raaka-aineet, tavalliset mausteet ja tavanomainen keittoaika, mutta silti tulos on poikkeuksetta häkellyttävän hyvää. Kenties tämä on juuri yksinkertainen resepti hyvään. Voiko vetää johtopäätös että syömämme ruoka kotimaassamme ei sisällä tavallisia raaka-aineita, tavallisia mausteita ja että ruokamme ei saa muhia tarpeeksi kauan tullakseen meheväksi ja hyväksi? Voi! Tavalliset raaka-aineet kuten paninit, focacciat, gnocchit, firenzeläiset pavut, pennet ja parmakinkut ovat hyviä siksi että niillä on italiankielinen sointu.

, , , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *