Maa Country Land,Suomeksi,Yleinen

Kanada (suomeksi)

16.05.2016, travelfood

Suomalaiset viihtyvät Kanadassa. Kanadalaiset ovat askeleen lähempänä Eurooppaa kuin USA ja maan ilmasto ja maisemat muistuttavat suurilta osin Suomea. Jos amerikkalaiset rakastavat kaikkea ja kaikkia niin kanadalaiset pitävät samoista asioista ja tämä tuntuu lähempänä meidän kulttuuriamme. Esimerkiksi suurkaupunki Montrealilla on jotain mitä kaikilla eurooppalaisilla kaupungeilla on, mutta ei yhdelläkään yhdysvaltaisella: mukulakivikatuja!

USA:n linja-automatkani aikana tein kaksi retkeä Kanadaan: yhden Torontoon ja yhden Montrealiin. Nämä kahdet kaupungit ovat todellakin erilaisia ja sillä en tarkoita pelkästään sitä että Montreal on ranskankielinen ja Toronto englanninkielinen. Montrealilla on vanhempi tausta ja koristeellinen arkkitehtuuri ja peräti kukkuloita kun taas Toronto näyttää modernimmalta käytännöllisellä tavalla. Kun bussi lähestyi Montrealia Quebecin kautta, se ajoi valtavan sillan yli, St Lawrence-joen toiselle puolelle.

Torontosta on helppoa mennä USA:n ja Kanadan ehkä tunnetuimpaan nähtävyyteen: Niagaraputouksiin. Ja kylläpä ne ovat vaikuttavia! On mahdotonta jäädä kastumatta siitä vesiputouksen pisarapilvestä, jota tuuli kuljettaa pitkälle. Muuten Toronto on ehkä parhaiten tunnettu CN Tower-tornistaan, joka pitkän ajan oli maailman korkein rakennus. Toisen matkani aikana vaikutuin siitä miten paljon Toronto muistuttaa New Yorkia, mutta pienemmässä ja jopa paremmassa muodossa!

Kanadalla ei ole mitään erityisen omaa ruokaa, vaan kaikki on lainattu muista kulttuureista, jotka ovat muuttaneet maahan. Hampurilaisia saa joka paikasta, mutta esimerkiksi suurten kaupunkien Chinatownit tarjoavat maukasta kiinalaista ruokaa. Kanadan lipussa on vaahteran lehti ja vaahteransiirappi maistuukin hyvälle kanadalaisten pannukakkujen kera sekä sen kaikissa muissa muodoissaan. Kanadan kansallisruoka on poutine, ranskalaiset perunat eräänlaisessa juustokastikkeessa ja se on kieltämättä vähän erikoinen.

, , , ,


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *